samen voor een vitale gemeenschap

Gemeente Whatsapp

HEEZE-LEENDE – Het college heeft ingestemd dat het klantcontactcentrum (KCC) medio september start met een pilot om WhatsApp aan te bieden. WhatsApp is een mooie, laagdrempelige en gebruiksvriendelijke toevoeging aan de bestaande kanalen binnen het KCC. De medewerkers van het KCC beantwoorden algemene vragen die tijdens kantooruren via WhatsApp binnenkomen. Ook voor het maken van afspraken kunnen burgers ons appen.

 

Binnen de gemeente Heeze-Leende ligt de focus op optimaliseren van de (digitale) dienstverlening aan de burgers, bedrijven en instellingen. Dienstverlening die gekenmerkt wordt door begrippen als: kwaliteit, snel, gemakkelijk voor de klant en efficiënt voor de organisatie. Via WhatsApp kan effectief worden gestuurd op het digitale kanaal, door het delen van- en verwijzen naar informatie op de website. WhatsApp sluit hiermee aan bij het motto van gemeente Heeze-Leende ‘digitaal waar mogelijk,
maatwerk waar nodig.’

 

De pilot van WhatsApp duurt een half jaar, daarna wordt geëvalueerd of WhatsApp voldoende voordelen voor de burger en gemeente biedt om te continueren. Gedurende de pilot wordt gebruik gemaakt van een applicatie waar een 06-nummer aan is gekoppeld. Het is niet mogelijk om via het speciale WhatsApp- telefoonnummer naar de gemeente te bellen of te sms-en.